Scroll Top

 NTR  Bonte Vrouwen 

 

 Serie in co-productie met NTR 

 Promo  Bonte Vrouwen S2E1  

 Bonte Vrouwen 

In de serie Bonte Vrouwen worden elf multiculturele jonge vrouwen gevolgd die allen één droom hebben: de top van het Nederlandse bedrijfsleven bestormen. Ze zijn ambitieus, gedreven en getalenteerd.

Op het pad hiernaartoe worden ze gecoacht door een ervaren rolmodel die hen meeneemt in de wereld van boardrooms en bedrijfstrainingen. Maar voor vrouwen liggen de kansen anders dan voor mannen.

Gedurende twee seizoenen van vijf en zes afleveringen leggen wij de oorzaken bloot en onderzoeken we de mogelijke oplossingen. Bonte Vrouwen was elke zaterdagmiddag te zien bij NTR en werd door middel van promo’s aangejaagd op de zender.

 Bonte Vrouwen  Seizoen 1 

In het eerste seizoen volgen we vijf jonge vrouwen die graag hogerop willen binnen bedrijven de volgende bedrijven: UWV, Baker & McKenzie, Leiden University Medical Center (LUMC), Shell en IBM.

Nieuwsgierig? Bekijk dan snel de afleveringen!

 

 Aflevering 1  UWV 

Ashia is van Pakistaanse komaf. Door omstandigheden groeide ze in Nederland op zonder ouders, waardoor ze al jong leerde om zelfstandig te zijn. Als werkcoach bij het UWV wil ze – gecoacht door Latifa – onderzoeken wat haar managerskwaliteiten zijn.

 

 Aflevering 2
 Baker & McKenzie 
Mounia is een fiscalist van Arabische afkomst. Hoewel ze nog maar 29 is, heeft Mounia al een senior functie bij Baker & McKenzie verworven en is ze uitgezonden naar New York. Haar ambities stoppen niet bij het bereiken van deze positie. Ze wil doorgroeien en net als Juliana Dantas partner worden. Maar hoe houdt ze haar ambitie en haar privéleven in balans?

 Aflevering 3  LUMC 
Stephany, een zesdejaars student in de geneeskunde, staat voor een dilemma. Ze is ambitieus en wist van jongs af aan dat ze carrière wilde maken, maar voor haar is ook duidelijk dat een gezin op nummer één staat. Succesvol zijn moet volgens haar niet ten koste gaan van geluk, maar kan dit wel?

 Aflevering 4  EY 
Justina is opgegroeid in Namibië waar ze door haar grootouders werd opgevoed met de wetenschap dat vrouwen gelijk zijn aan mannen of zelfs meer te zeggen hebben. In de Nederlandse wereld van de accountancy wordt ze geconfronteerd met een mannencultuur, waarbinnen ze zich extra moet bewijzen. Zaina Ahmed-Karim is partner bij Ernst & Young en zij neemt talent Justina onder haar hoede.

 Aflevering 5  Shell 
Beate is nu technoloog en heeft grote ambities: in de toekomst wil ze directeur worden van de raffinaderij in Pernis. Ze is assertief, durft voor zichzelf op te komen en noemt zichzelf af en toe een ‘olifant in de porseleinkast’. De rustige Isabel neemt haar mee naar trainingen waar ze leert haar persoonlijkheid in te zetten om haar ambities waar te maken.

 Aflevering 6  IBM 
Nele is opgegroeid in Oost-Duitsland. Als Client Manager bij IBM vond zij het lastig om als vrouw te integreren binnen het bedrijf. Voor haar zoon wilde ze een nieuwe carrière opbouwen om hem een mooie toekomst te kunnen bieden. Nu werkt ze als Client Manager bij IBM met als doel om daar het hoogst haalbare te bereiken.

 Bonte Vrouwen  Seizoen 2 

Tijdens het tweede seizoen worden zes jonge vrouwen welke werkzaam zijn bij grote bedrijven zoals Delta Lloyd, Nuon, Norton Rose Fulbright, Kadaster, Nikhef en Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Nieuwsgierig? Bekijk dan snel de afleveringen!

 

 Aflevering 1  Delta Lloyd 

Laïla, management trainee bij Delta Lloyd, wil graag bestuurder worden maar beseft dat haar kansen klein zijn. Ze legt haar oor te luisteren bij de succesvolle directeur Annemieke Visser-Brons.

 Aflevering 2  Nuon 
De jonge leidinggevende Miriam Hentzen is hoogzwanger van haar tweede kind. Ze vraagt zich af of ze het moederschap nog kan wel combineren met het opklimmen naar de top. Het rolmodel Alice Diels is directeur bij NUON. Zij maakte een glansrijke carrière door met twee kinderen.
 Aflevering 3
 Norton Rose Fulbright 
Carrière maken in de advocatuur is voor veel vrouwen een uitdaging. Veel verkiezen de luwte. Slechts 15% van de partners is vrouw. Annemarie Creuzberg is een getalenteerde jonge advocate met ambities.
 Aflevering 4  Kadaster 
Bestuursvoorzitter Dorine Burmanje toverde in tien jaar tijd het Kadaster om van een mannenbolwerk tot een vrouwvriendelijke organisatie. Ze nodigt het jonge talent Tamara Slob uit om voor de topfunctie te gaan en ze besluit het talent te ’empoweren’.
 Aflevering 5  Nikhef 
In Nederland kiezen maar weinig meisjes voor natuurkunde. De promovenda Anouk de Hoogh deed dat wel. Zij promoveert op het instituut Nikhef en oriënteert zich op haar verdere loopbaan. Ze voelt zich snel geïntimideerd en vraagt zich af hoe professor doctor ir. Els Koffeman met haar onzekerheid en twijfels is omgegaan.
 Aflevering 6  VU 
Hoogleraar word je niet zomaar. Voor deze prestigieuze functie moet je heel wat in huis hebben. De promovenda Nora Asrami houdt zich bezig met de ontwikkeling van de islam onder Nederlandse jongeren. Een mooi thema om jezelf mee te profileren. Elies leert Nora de fijne kneepjes.
 ANDERE
 CASES