Scroll Top

 Koninklijke  VHG 

 

 Communicatiemiddelen 

 VHG  Over Koninklijke VHG

 Branche communicatie 
 vanuit een centrale plek  

Koninklijke VHG is een vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. Ze behartigt de collectieve en individuele belangen van haar leden op sociaal-economisch en bedrijfsmatig gebied. Koninklijke VHG bestaat uit domeinen, regio’s, een ledenraad, het bestuur en een verenigingsbureau.

 VHG  Landelijke Open Dag 

 VHG journaal 

De leden op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de branche en de inzet van VHG. Ontwikkel naast de bestaande middelen, een digitale nieuwsbrief, het VHG magazine en de inzet van social media, een middel dat de leden op een laagdrempelige manier bereikt en informeert. Hoveniers gaan namelijk ook mee met hun tijd.
Een videojournaal dat in het voor- en najaar in losse items (max. 2min. per item) wordt aangeboden via de verschillende (online)kanalen. Op deze manier beoordeelt het lid direct of het onderwerp zijn/haar interesse heeft. De content wordt aangeboden vanuit één online platform, het YouTube kanaal van VHG.

 Resultaat 

Snackable content die makkelijk en snel te bekijken is. Daarnaast is de content uitstekend geschikt om direct te delen waardoor de leden het item zelf inzetten voor hun eigen communicatie. Hierdoor bereiken de leden een breder publiek, waar ze mogelijk nieuwe opdrachten kunnen verwerven.

Koninklijke VHG YouTube kanaal 

Om onder andere de VHG-videojournalen goed onder de aandacht te brengen bij de leden en geïnteresseerde hoveniers, hebben we het VHG YouTube kanaal een nieuwe look en indeling gegeven.

Dankzij diverse iconen en duidelijke titels is direct zichtbaar om wat voor video het gaat en kunnen de leden en andere geïnteresseerden direct beoordelen of het onderwerp zijn/of haar interesse heeft. Daarnaast hebben we afspeellijsten gemaakt van iedere categorie zodat ook hier direct duidelijk is waar welke content te vinden is. Tot slot is de content hierdoor ook voor medewerkers makkelijker te distribueren onder hun leden.

Door deze aanpassingen hebben wij het aanbod van de content overzichtelijker en toegankelijker gemaakt voor iedereen.

 

Bekijk hier het YouTube kanaal

 VHG Brancheopleiding 
 Vakbekwaam hovenier 

VHG Brancheopleiding Vakbekwaam Hovenier is een opleiding opgezet door Koninklijke VHG. Om de opleiding zichtbaar te maken heeft NetwerkZes deze film ontwikkelt.

In de film staan Inge Castelijn en Teunis Jan Roza centraal. Inge is werkzaam in de financiële sector, maar wil weg uit het kantoor. Teunis Jan Roza is werkzaam als hovenier, maar zonder diploma. Beiden volgen deze opleiding om zich beter te profileren op de markt.

 VHG  Brancheopleiding 

 Beroepenfilm  Boomspecialisten 

 Beroepenfilms 

De komende jaren zal naar verwachting de toestroming van scholieren naar groene opleidingen afnemen. Koninklijke VHG laat jongeren zien dat werken in de groene sector een dynamisch en gevarieerd vakgebied is. Koninklijke VHG kent vijf verschillende vakgroepen die allemaal individueel in beeld zijn gebracht. Innovativiteit staat in de films voorop en er worden infographics gebruikt om de aandacht van de kijker vast te houden.

 Beroepenfilm  Dak- en gevelbegroeners 

 VHG  De levende tuin 

 De levende tuin 

De branchevereniging geeft hoveniers de mogelijkheid om hun klanten mee te nemen en te inspireren in de voorbeeldtuinen van ‘De Levende Tuin’. Om meer bezoekers te trekken werd een promo ontwikkeld die aangesloten hoveniers zelf online kunnen inzetten voor hun eigen communicatie. Daarnaast wordt de promo gebruikt in nieuwsbrieven en ‘Social Media’ uitingen van VHG.
 MEER 
 CASES