Scroll Top

 VHG  Branche-opleiding 

 Interactieve plantenkennistest  

 Interactieve plantenkennistest 

De VHG Branche-opleiding voor hoveniers en groenvoorzieners bestaat al ruim vijftien jaar. Het is een vakopleiding die in de avonduren wordt gegeven en speciaal is bestemd voor werkenden in de sector of mensen die er in de toekomst in willen werken. De vakopleiding kent drie niveaus: aankomend hovenier, hovenier en vakbekwaam hovenier. De ontwikkelingen in het vak en het toenemende aantal locaties waar de opleiding wordt gegeven, maakten een herziening noodzakelijk.

De VHG Branche-opleiding is geheel vernieuwd: op alle licentiescholen krijgen de leerlingen dezelfde lesstof aangeboden, er zijn landelijke examens en er is een elektronische leeromgeving met online lesmodules, instructiefilms en oefenvragen. De VHG wil de vernieuwde branche-opleiding op een opvallende manier onder de aandacht brengen van potentiele deelnemers.

Een interactieve plantenkennistest waarmee groenmedewerkers snel en gemakkelijk achterhalen hoe het staat met hun kennis van planten, bodem, materiaal en gereedschap. De kennisquiz is openbaar toegankelijk. Iedereen kan dus meedoen en ook anderen uitdagen.

 Resultaat 

De interactieve quiz maakt direct na het opnemen van de telefoon, persoonlijk contact met de gebruiker. Door hem/haar direct aan te spreken en vragen te stellen, hou je de aandacht vast van de gebruiker. Nadat zij het resultaat zien van hun test, worden VHG groenmedewerkers gestimuleerd om de VHG brancheopleiding te volgen.

 Hoe werkt het? 

Test je kennis is toegankelijk via de link http://testjekennis.vhg.org. Op het startscherm verschijnt een telefoon. Zodra je de telefoon opneemt vertelt hovenier en beplantings-deskundige Miranda Spaan over de VHG branche-opleiding en nodigt zij je uit om je plantenkennis te testen.

 Ruimte voor verbetering en ontwikkeling 

De korte plantenkennistest bestaat uit vijf vragen die Miranda in korte filmpjes stelt. Bij een verkeerd antwoord geeft Miranda het goede antwoord en een bijpassende uitleg. Aan het einde van de test wordt de behaalde score zichtbaar.

Wie twee of meer fouten heeft gemaakt, wordt attent gemaakt op de meerwaarde van de branche-opleiding en ontvangt een link naar de VHG-website met meer informatie over de opleiding. Ook voor wie weinig fouten heeft gemaakt, geldt: er is altijd ruimte voor ontwikkeling.

 Doe mee en daag ook collega’s uit! 

Neem de proef op de som en doe mee met Test je kennis. Je hoeft geen speciale app te downloaden. Een link met de url http://testjekennis.vhg.org is genoeg. Delen via social media kan uiteraard ook, via de knoppen onder in het scherm van de test.
 MEER 
 CASES