Scroll Top

 Achmea  Toekomst van... 

 

 Webserie 

 Deel deze case  

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 Toekomst van…

Ontwikkelingen in de markt hebben ervoor gezorgd dat verzekeraars nieuwe businessmodellen en technologieën ontwikkelen. Vlogger Erik Langerak gaat in vijf afleveringen op zoek naar innovatieve ontwikkelingen, die van invloed zijn op verzekeringen. Welke ontwikkelingen zorgen voor verandering en waar liggen de kansen? Hoe ziet verzekeren eruit over 15 jaar? In iedere aflevering staat er één thema centraal. (Wonen, Mobiliteit, Zorg, Gezondheid en Werken).

Tijdens de aflevering brengt Erik een bezoek aan een Nederlandse innovatieve ontwikkeling en indien mogelijk neemt hij daar zelf actief aan deel. Daarnaast komen er onafhankelijke experts aan het woord, die hun visie geven waar het aandachtsgebied naar toe beweegt.

NetwerkZes werd uitgedaagd om een strategische campagne te bedenken die aansluit bij de ambitie van de Achmea communicatiestrategie 2025: erkend en herkend worden als organisatie die werkt aan een gezonde, veilige, toekomstbestendige samenleving.

Een onafhankelijke web-serie met experts die hun visie geven op de toekomst binnen verschillende deelgebieden. Hierdoor wordt zichtbaar dat Achmea de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet volgt en de toekomst verkent om die een stap voor te zijn.

 Resultaat 

Via YouTube en LinkedIn, wordt de webserie twee wekelijks gedeeld, zowel intern als extern. Door Meet-ups te organiseren worden experts samengebracht met relevante partners en medewerkers van Achmea. Zo wordt actief kennis uitgewisseld en bouwt Achmea mee aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.

 pre-rolls   YouTube & LinkedIn

 Toekomst van Wonen  

Toekomstverkenner Erik Langerak neemt je mee in de toekomst van Wonen. Erik gaat langs bij Fiction Factory en blijft een nachtje slapen in het, door hun gemaakte, Wikkelhouse, want kleiner en duurzamer wonen worden steeds belangrijker.
Deskundigen prof. ir. Deborah Nas, Marc Koehler en Doesjka Majdandzic delen hun toekomstbeeld. Hoe gaan volgens hen de woningen er in de toekomst uitzien? En lossen we daarmee het ruimtegebrek op?

 Toekomst van Gezondheid  

Toekomstverkenner Erik Langerak neemt je mee in de toekomst van Gezondheid. Erik ondergaat een uitgebreid preventief onderzoek, want het voorkomen van ziektes en het optimaliseren van ons lichaam gaan een steeds grotere rol spelen.
Deskundigen prof. ir. Deborah Nas, Peter Joosten en prof. dr. ir. Peter-Paul Verbeek delen hun toekomstbeeld. Neigen wij steeds meer naar het creeëren van supermensen? En in hoeverre zijn we bereid technologie toe te laten in ons lichaam, om zo lang mogelijk gezond te kunnen leven?

 Toekomst van Mobiliteit  

Toekomstverkenner Erik Langerak neemt je mee in de toekomst van Mobiliteit. Erik gaat langs bij Pal-V, de eerste gecertificeerde vliegende auto ter wereld. We gaan vliegende auto’s delen en vliegen straks voorbij de file, van stad naar stad.
Deskundigen prof. ir. Deborah Nas en prof. dr. Bert van Wee delen hun toekomstbeeld. Zijn we klaar voor verandering in ons dagelijkse vervoer? En hoe gaan we de CO2-uitstoot verminderen?

 Toekomst van Werken  

Toekomstverkenner Erik Langerak neemt je mee in de toekomst van Werken. Erik ziet hoe door middel van techniek het leven van de koe en die van de boer comfortabeler en efficiënter wordt.
Deskundigen prof. ir. Deborah Nas en Bastiaan Starink delen hun toekomstbeeld. Verdwijnen onze banen door de komst van robots? En hoe gaat onze carrieėre en pensioen eruitzien als we straks 60 jaar moeten werken?

 Toekomst van Zorg  

Toekomstverkenner Erik Langerak neemt je mee in de toekomst van Zorg. Erik bezoekt Eindhoven Medical Robots waar hij kennis maakt met zorgrobots én een robot die chirurgen tot superchirurgen maakt. Robots gaan de zorgprofessional niet vervangen, maar zij gaan er mee samenwerken.
Deskundigen prof. ir. Deborah Nas, Frans van Zoest en prof. dr. ir. Peter-Paul Verbeek delen hun toekomstbeeld. Wat is de invloed van kunstmatige intelligentie in de zorg? En prefereren we straks een robot boven een mens in de operatiekamer?

 ANDERE 
 ACHMEA 
 CASES 
Secured By miniOrange